Middelbare scholen breken gesloten markt voor schoolboeken open.

Afgelopen zaterdag opende het Financieel Dagblad met de kop: “Middelbare scholen breken gesloten markt voor schoolboeken open”.

In het artikel wordt de Europese aanbesteding voor leermiddelen van de Stichting Carmelcollege te Hengelo besproken. Het zogenaamde LIFO-concept moet het gepersonaliseerd leren binnen de scholen stimuleren. Daarnaast heeft het concept als belangrijke voordeel dat er niet langer sprake is van lesboeken die meerdere jaren gebruikt worden, maar zijn alle papieren leermiddelen verbruiksmateriaal geworden. Verder is de verwachting dat deze wijze van uitvraag tot meer aanbieders zal leiden.

Het LIFO-concept heeft de Stichting Carmelcollege samen met het Onderwijskantoor ontwikkeld.

Indien u meer informatie wenst over het LIFO-concept kunt u contact opnemen met info@onderwijskantoor.nl dan wel via 045 – 560 22 00.

Het betreffende artikel kunt u hier teruglezen.

Met nadruk wordt opgemerkt dat het auteursrecht van dit bericht is voorbehouden aan het FD. (het artikel is verschenen in Het Financieele Dagblad van 22 februari 2018). https://fd.nl/economie-politiek/1265799/scholen-breken-gesloten-schoolboekenmarkt-open en https://fd.nl/economie-politiek/1270094/het-laatste-bastion-van-de-oude-economie-brokkelt-af