mr. Alexandra van Gestel

LinkedIn

Partner-jurist

Expertise

Onderwijsrecht en Governance

Ik studeerde privaatrecht met specialisatie ondernemingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Met ruim 25 jaar ervaring als (bedrijfs)jurist, waarvan 15 jaar in de onderwijssector, adviseer ik onderwijsinstellingen en daaraan gelieerde organisaties zoals samenwerkingsverbanden over de toepassing van onderwijswet- en regelgeving en begeleid daarbij zowel besturen als toezichthouders.

Het ontwerpen van een duurzame en moderne governance structuur in onderwijs vergt maatwerk. Het opstellen van een grondige analyse en inrichting van een daarbij passend juridisch model zijn daarbij essentieel. Pragmatisme, slagkracht en realisme zijn kernwoorden die mijn werkwijze typeren. Daarnaast ben ik sterk gemotiveerd om mijn juridische kennis en praktijkervaringen over te brengen en te delen. Ik ontwikkel daarom vraag gestuurd (maatwerk) masterclasses en kennissessies voor onze klanten.

Ik hecht waarde aan maatschappelijke betrokkenheid, daarom ben ik voorzitter en lid van diverse adviescommissies binnen de onderwijs- en welzijnssector en politiek actief in de Belgische grensstreek.

Lid van Vereniging voor Onderwijsrecht (VvO).

Email mr. Alexandra van Gestel Terug naar overzicht