mr. drs. Joost Karels

LinkedIn

Jurist, vestiging Utrecht

Expertise

Arbeidsrecht, onderwijsrecht

Sinds 2012 ben ik werkzaam binnen het onderwijs. Ik was in het verleden onder meer werkzaam als docent op een middelbare school en als gerechtssecretaris bij de Rechtspraak. Sinds enkele jaren richt ik mij volledig op het geven van juridisch advies aan met name scholen het funderend onderwijs.

Vanaf 2020 ben ik verbonden aan het Onderwijskantoor. Hier houd ik mij bezig met diverse onderwerpen in het funderend onderwijs die juridische deskundigheid vereisen, zoals ontslag en re-integratie, toelating en verwijdering van leerlingen, maar ook medezeggenschap, passend onderwijs en inspectietoezicht.

Ik studeerde rechtsgeleerdheid en geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Door mijn brede academische vorming in combinatie met mijn werkervaring in het onderwijsveld kan ik vanuit een geheel eigen invalshoek mijn bijdrage leveren binnen het Onderwijskantoor. Ik ben in staat om zaken vanuit een groter perspectief te zien, zonder daarbij het belang van mijn cliënten uit het oog te verliezen. Ik spreek de taal van het onderwijs. Uiteindelijk staat voor mij een menselijke benadering met een praktische oplossing centraal.

Ik ben lid van de Vereniging voor Onderwijsrecht en daar actief binnen de werkgroep Leerrecht en Leerplicht. Daarnaast ben ik voorzitter van een GMR bij een scholenkoepel met 18 scholen in het primair onderwijs.

Lid van Vereniging voor Onderwijsrecht (VvO).

Email mr. drs. Joost Karels Terug naar overzicht