mr. Simone Volbeda

LinkedIn

Advocaat

Expertise

Onderwijsrecht, arbeidsrecht

Van 1991 tot medio 2018 ben ik werkzaam geweest als jurist en advocaat op het gebied van met name het arbeidsrecht en het onderwijsrecht, zowel binnen het WO, (hoger) beroepsonderwijs als funderend onderwijs. Tot september 2021 heb ik een uitstapje gemaakt naar de (semi)overheid en me bezig gehouden met onder meer de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren en het programma rechtsbijstand.

Vanaf september 2021 ben ik verbonden aan het Onderwijskantoor en werkzaam op de vestiging Ede. Ik ben specialist op het gebied van het arbeidsrecht en onderwijsrecht, daarnaast richt ik mij in het bijzonder op aanbestedingsrechtelijke vraagstukken. Als advocaat op deze rechtsgebieden zal ik onderwijsinstellingen adviseren en zo nodig namens hen procederen. Ook zal ik de nodige lunchlezingen in Ede verzorgen over actuele wet- en regelgeving.  

Ik studeerde privaatrecht en strafrecht aan de Rijksuniversiteit Utrecht (RUU). Tevens heb ik de beroepsopleiding voor de advocatuur gevolgd en afgerond.

Lid van Vereniging voor Onderwijsrecht (VvO).

mr. Simone Volbeda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Onderwijsrecht

– Arbeidsrecht

Deze registratie verplicht tot het elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten behalen van tien opleidingspunten op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Email mr. Simone Volbeda Terug naar overzicht