Aanbesteden en contracteren

Aanbesteden en contracteren

Als school kunt u niet om zomaar elke overeenkomst aangaan. U moet zowel de Europese als nationale aanbestedingsregels in acht nemen. Veel scholen ervaren deze aanbestedingsregels als rigide. De focus ligt hierdoor te sterk op het voorkomen van juridische problemen binnen het onderwijs in plaats van op het resultaat dat de school wenst: het sluiten van een overeenkomst met de beste prijs-kwaliteitverhouding in bijvoorbeeld de leermiddelen.

Het Onderwijskantoor kent als geen ander de aanbestedingsregels en -praktijk, alsook het onderwijs en de leermiddelen hiervan. Daarom kunnen wij u optimaal adviseren over welke aanbestedingsprocedure u kunt kiezen, de inrichting van een aanbestedingstraject en wat daarbinnen wel en niet is toegestaan. Het advies van onze ervaren advocaten en juristen kan variëren van het uitvoeren van een volledig Europees aanbestedingstraject tot het direct gunnen aan één partij. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de aanbesteding wordt afgesloten met een voor u eenduidige en afdwingbare overeenkomst binnen de aanbestedingsregels van het onderwijs.

Wordt u in kort geding gedagvaard door een ondernemer die het niet eens is met de gevolgde aanbestedingsprocedure, of dat hij de aanbesteding niet heeft gewonnen, dan kunnen wij u in deze procedure vertegenwoordigen. Ook hierin hebben wij een goede reputatie opgebouwd binnen het onderwijs.

Met al uw vragen op het gebied van het aanbestedingsrecht binnen onderwijs of zaken zoals het aanbesteden van de leermiddelen kunt u bij de advocaten en juristen van het Onderwijskantoor terecht voor deskundig juridisch advies. Neem gerust contact met ons op via info@onderwijskantoor.nl of bel naar 045 - 560 22 11 Wij helpen u graag.

Specialist

Neem contact op met een van onze specialisten.

mr. Herman Berendsen
mr. Nadieh Severens
mr. drs. Joost Karels