Eigen school voor het Onderwijskantoor

In 1983 studeerde ik af aan de toenmalige Pedagogische Academie als volledig bevoegd onderwijzer. Mijn verwachting was dat ik de rest van mijn arbeidzame leven voor de klas zou staan en misschien in de toekomst als ‘hoofd van een school’ een eigen school zou krijgen.

Het is anders gelopen. Het toenmalige overschot aan onderwijspersoneel maakte dat ik mijn heil elders moest zoeken en in de juridische dienstverlening ben terecht gekomen. Daarbij geldt echter wel dat ik steeds de onderwijssector trouw ben gebleven. Als jurist en advocaat werk ik al meer dan 35 jaar iedere dag met hart en ziel voor het onderwijs.

In dit kader is vandaag wel een heel bijzondere dag. Want vanaf vandaag verhuizen we met het Onderwijskantoor en onze collega’s van Sijben en Partners Advocaten naar een eigen school. We worden eigenaar van de oude Sint Pancratius ULO aan de Laan van Hövell tot Westerflier 23 te Heerlen. Het pand is een Rijksmonument, is gebouwd in 1931 door de architect Frits Peutz en ademt net als wij onderwijs.

In september nodigen wij onze klanten uit om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe oude school.

Herman Berendsen